Veelgestelde vragen

Heel veel informatie over onze lessen en surfschool Veerse Dam is op de website te vinden. Alle informatie over de cursussen kun je hier vinden: windsurfen, kitesurfen, catamaran, SUP. Daar staan ook de prijzen vermeld.

Kijk ook eens hieronder bij veel gestelde vragen, misschien staat hier het antwoord al op je vraag.

Alle prijzen zijn bij ons inclusief (tenzij anders vermeld staat), dit betekent inclusief wetsuit en materiaal. Bij windsurfen zitten er ook schoentjes bij. Bij catamaran zit er een zwemvest bij en bij kitesurfen een drijfvest en trapeze.

Handig is als je minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig bent op de school. Dan is er tijd om je een rondleiding te geven en je wetsuit aan te trekken, waardoor we op tijd kunnen beginnen. Let op: voor kitesurflessen wordt gevraag 30 min voor aanvang aanwezig te zijn.

Wil je zeker zijn (vooral in het hoogseizoen) dat er een plek voor je is, boek je les dan 4 dagen vooruit. Je kunt altijd last minute kijken of er nog een plekje bij een instructeur vrij is, maar geen garantie.

Nee, helaas niet. Je bent echter welkom om bij ons in de baai te komen surfen met je eigen surf materiaal.

Dat hoeft zeker niet! Je kunt zelf bepalen op welke dagen jij een les van de cursus wilt volgen. Het kan dus 3 dagen achter elkaar, maar er kan ook een week tussen de lessen zitten. We raden wel aan om de lessen niet te ver uiteen te plannen, zodat de leerstof goed blijf hangen.

Surfschool Veerse Dam is geopend vanaf eind juni t/m half september. Op de contact pagina staan de data voor dit jaar. Wij zijn 7 dagen per week open voor alle watersporten. De eerste les start rond 9:30 en de laatste les van de dag eindigt rond 19:30. In overleg met de cursist proberen wij het meest gunstige tijdstip voor de les te regelen.

Helaas! Zodra we weer open zijn ben je van harte welkom!

Betalen kan met een pinpas, Mastercard, Visa of gewoon contant. Ook voor buitenlandse passen is het geen probleem om met de kaart te betalen.

De talen waarin we watersport lessen geven zijn Nederlands, Duits en Engels.

Een minimum en maximum leeftijd hebben we niet, want je bent nooit te jong of te oud om te leren. Een zwemdiploma is een must! En voor kitesurfen een minimum gewicht van 35 kg.

Aan de overkant van de weg bij de surfschool, naast de brug, kunt u parkeren. Het is betaald parkeren, dus vergeet niet te betalen voordat u aan uw watersportles begint. Tip: Nederlandse pinpassen worden geaccepteerd, buitenlandse passen helaas nog niet. Dus neem altijd wat kleingeld mee.

Zwemkleding (voor onder het wetsuit), zonnebrand en handdoek. Wij verzorgen de rest, op de juiste maat voor de juiste sport is bij ons op de school alles aanwezig. Bij de genoemde prijzen op de website zit alles inbegrepen. Tip: als je gaat kitesurfen of je doet mee aan een suptour, neem even wat te eten en drinken mee.

Jazeker! We hebben een sport weekkaart. Hiermee kun je in twee sporten een cursus doen en materiaal huren. Voor details, check de Sport Weekkaart.

Nee, dit kan helaas niet i.v.m. de veiligheid. Zodra je een surfles hebt gehad, dan weet je hoe je met het materiaal om moet gaan, hoe de sport eruitziet en hoe de wind werkt. In overleg met je instructeur kijken we dan of je al kan huren. Je kan wel altijd een sup board huren, daar heb je ook snel plezier mee (we houden wel altijd rekening met de weersomstandigheden). En dat willen we, meer watersporters :-).

We raden je aan om tenminste één les te nemen en nadien altijd met je instructeur te overleggen voor verdere stappen. Windsurfen is een technische sport, maar met de juiste instructie snel te leren. Het wordt veel leuker en minder intensief als je de goede techniek hebt. Als je de basiscursus doet, kun je al na de 2e of 3e les een uurtje zelf huren. Dit zit bij de cursus inbegrepen.

Ja, dat kan. Bij ons kun je op alle niveaus windsurfles krijgen, van beter de basistechniek onder de knie krijgen tot doorgeplaneerd gijpen. Dit kan ook als je les hebt gehad bij een andere school. Het is belangrijk eerst een opfris les te doen met een instructeur, die kan bepalen hoever je bent en hoe we het vervolg gaan aanpakken.

Wij bieden een 5 uren basiscursus aan, waarna je in principe zelfstandig verder kunt met het ‘basis’ windsurfen op een meer. Gezien windsurfen een sport waarin je nooit bent uitgeleerd, kun we je ook de verdere gevorderde technieken bijbrengen zoals trapeze varen of de beachstart.

Dat zou leuk zijn! Belangrijk is dat uw zoon of dochter tenminste 12 is en dat jullie niet heel veel verschillen in lengte. Dit komt, omdat een volwassen persoon vaak met een groter zeil vaart dan een kind. Het grotere zeil gaat harder dan de kleinere, waardoor jullie uit elkaar drijven. De instructeur kan jullie dan minder goed lesgeven.
Als je het niet zeker weet, kunnen we altijd een les inboeken samen om het uit te proberen. En kijken we achteraf hoe het ging

Het aantal lessen dat je nodig hebt hangt af van meerdere factoren zoals ervaring met vliegeren, andere boardsports en talent. Om veilig zelfstandig te oefenen met kiten heeft de gemiddelde cursist ongeveer 4 lessen van 3 uur nodig. Je kunt wel na het behalen van level 3 (50 m heen en weer varen) een VDWS certificaat krijgen en bij ons komen huren om zo zelfstandig verder te oefenen.

Mocht er op de dag zelf te weinig wind, te veel wind of onweer zijn en de voorspellingen niet kloppen dan plannen we samen in overleg met de cursist het lesmoment op een andere datum in. Of de les doorgaat is daarnaast afhankelijk van de ervaring en het gewicht van de cursist en de onderdelen die wij de cursist willen leren.

Kitesurfen blijft een extreme sport en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Door eerst kitesurfles te nemen bij een goede kitesurfschool zorg je dat je veilig en verantwoord het water op gaat.

Surfschool Veerse Dam heeft al 12 jaar ervaring in het geven van kitesurflessen. Onze lesmethodiek is ontwikkeld door en voor kitesurfers. Elke cursist start op zijn of haar eigen niveau om op een veilige manier door te groeien naar zelfstandige kitesurfer.

Wil je het leren dan kan dat, want het is een leuke en leerzame sport, kids van 10 (minstens 35 kg) tot volwassenen van 70 jaar hangen bij ons aan de kite.

Nee. Het is te vergelijke met snowboarden en skiën. Je maakt beide gebruik van sneeuw, maar de beweging en de ervaring zijn compleet anders. Zo is het ook met kitesurfen en windsurfen, deze sporten maken gebruik van verschillende materialen en vragen een verschillende beweging van je lichaam.

Onze lessen zijn op Vrouwenpolder strand, Neeltje Jans of Borssele. De surfschool is gelegen aan de binnenkant van de veerse dam, aan het meer. Daar mag je echter niet kitesurfen. De start van de les is altijd op onze school, vanuit daar vertrekken we per bus naar de locaties of we lopen naar de overkant van de dam naar het strand

Wij geven al ruim 12 jaar kitesurfles, waarvan nu 8 jaar met radio helmen. Doordat het vaak wat harder waait tijdens de lessen, kun je d.m.v. de radio helm de instructies duidelijk horen. Ook als je afstand tussen jou en de instructeur groter wordt, kun je hem duidelijk verstaan. Zodat je 100% instructie krijg, de gehele les. Tevens is er de mogelijkheid om terug te praten naar je instructeur. Zo wordt iedereen individueel begeleidt op zijn eigen niveau tijdens de les.

Ja, dat kan. Bij ons kun je op alle niveaus kitesurfles krijgen, van verder gaan met de waterstart tot aan het beter landen van je sprong. Dit kan ook als je les hebt gehad bij een andere school. We werken met kleine groepen, radio helmen en ervaren instructeurs, waardoor het mogelijk is iedereen op zijn eigen niveau les te geven.

VDWS (Vereniging Duitse Watersport Scholen) is wereldwijd de grootste watersportorganisatie. De VDWS zorgt ervoor dat er op een veilige en goede manier internationaal wordt lesgegeven. Naast kitesurfen zijn ze ook gespecialiseerd in windsurfen, suppen en catamaran zeilen. VDWS is de Duitse variant van IKO. Voor meer informatie kijk op www.vdws.de.

Nee dat hoeft niet! Onze instructeurs geven op alle niveaus les, van beginners tot ervaren catamaranpro.

Ja, want het is een hele nieuwe zeilervaring. Catamaran is met geen andere zeilsport te vergelijken. Veel ervaren kielboot of jachtzeilers moeten de kneepjes van het vak nog leren op een catamaran. De theorie is hetzelfde, nu de praktijk nog.

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je hebt en hoe snel je het oppakt. De instructeur laat je zo veel mogelijk zelf doen vanaf het begin. Je kunt bij ons VDWS-examen doen, zodat je zelfstandig verder kunt en kunt gaan huren. Als je cursus van 6 uur hebt gehad, kun je nog geen examen doen. Hiervoor zijn de extra examentrainingen.

Je kunt bij ons een catamaran huren. Wij vragen hiervoor het volgende: een catamaran diploma, eenmalig check-les met een van onze instructeurs en het afsluiten van een watersport verzekering (tenzij je kunt aantonen dat je een eigen watersport verzekering hebt, anders kun je bij ons de safety tool afsluiten van de VDWS). We doen dit omdat de materiele risico’s groter zijn in deze sport. Of het verantwoord is om op de dag zelf uit te varen, wordt ter plekke bepaald op de school.

We hebben 2 types, de nacra 500 en de nacra 470. Op de nacra 500 kunnen 3 volwassenen (de instructeur met 2 cursisten). Op de nacra 470 kunnen 2 volwassenen.

Nee hoor, helemaal niet. Suppen is een toegankelijk watersport. Het is de snelst groeiende watersport ter wereld, omdat het zo laagdrempelig is. Je kunt zittend of op je knieën beginnen, zonder dat je daarop snelheid inlevert.

Nee hoor, ook zonder yoga ervaring of sup ervaring ben je mee dan welkom. Onze yoga instructeurs geven de eerste altijd op beginners niveau. Ze passen hun lesprogramma aan de groep.

Bij les krijg je van ons een wetsuit en schoentjes. Deze zijn verplicht i.v.m. veiligheid en watertemperatuur. Als het tropisch warm (boven de 30 graden) is dan kun je in overleg zwemkleding (zwemshort en lycra) aan doen met schoentjes.

Dat is 2 deelnemers. Je kunt je dus helaas niet individueel aanmelden, maar wellicht wil je moeder, buurman of oud klasgenoot het ook wel eens proberen. Voor de sup-yoga lessen en de sup tour is het minimum 4 deelnemers.

Dat hangt af van de omstandigheden. We proberen een route te zoeken met zoveel mogelijk wind in de rug, maar soms kan er een stukje zij- of tegenwind bijzitten. Maar voor de meesten is het goed te doen, het is een leuke ervaring om Zeeland vanaf het water te zien.